Το 1991 είναι η χρόνια όπου η Σοφία Λαπίχου κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, δημιουργώντας μαζί με τις αδερφές της, Μαρία και Γεωργία ένα χώρο μόδας, στην πόλη των Γιαννιτσών με την επωνυμία «Aperto”, στην οδό Αποστόλου Λούκα 17. Το κατάστημα αυτό θα γίνει αμέσως πρωτοπόρο και συνώνυμο της υψηλής αισθητικής και ποιότητας για ολόκληρη την πόλη και τη γύρω περιοχή.
Θα κάνει τα πρώτα του βήματα επιλέγοντας τα μεγαλύτερα ονόματα διεθνών σχεδιαστών και εμπορικών σημάτων της εποχής, σε μια περίοδο που η συνολική αγορά μόδας άλλαζε στη χώρα μας. Στόχος της δυναμικής ομάδας ήταν πάντα η προσφορά προϊόντων μόδας υψηλής αισθητικής και ποιότητας εκπαιδεύοντας έτσι το κοινό της τοπικής αγοράς. Η προσπάθεια αυτή είχε σύντομα μεγάλη επιτυχία και έτσι ένα μεγάλο πιστό κοινό την ακολουθεί, χρόνο με το χρόνο.
Η μεγάλη εμπορική επιτυχία και οι ικανοποιημένες πελάτισσες έδωσαν μια ισχυρή δυναμική, πράγμα που η οικογενειακή ομάδα χρησιμοποίησε για τη μετάβασή της στη νέα χιλιετία. Οι συνεργασίες πληθαίνουν και ανάγκες για ωφέλιμο εμπορικό χώρο αυξάνονται. Έτσι το 2000 το κατάστημα μεταφέρεται σε ιδιόκτητο πλέον κατάστημα και αναπτύσσεται με το «σύστημα shop in shop”, πρωτοποριακό για την εποχή. Δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στην επιλογή των προϊόντων, αλλά κυρίως στο σεβασμό της προσωπικότητας και μοναδικότητας της κάθε γυναίκας που το εμπιστεύεται. Προσωπική εξυπηρέτηση με απόλυτη ειλικρίνεια ήταν πάντα βασική αρχή της οικογένειας μας.
Μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία ζωής του καταστήματος, ζυμώσεις και αλλαγές έρχονται στην εμπορική μας δραστηριότητα. Το 2010 η Σοφία Λαπίχου συνεχίζει αυτόνομα πλέον την εμπορική της πορεία και η ονομασία του καταστήματος αλλάζει σε “InFashion Boutique”. Τίποτα ωστόσο δεν αλλάζει ως προς της βασικές της αρχές: ποιότητα στις επιλογές και σεβασμός στην υψηλή εξυπηρέτηση της γυναίκας, πάντα με ειλικρίνεια και εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.
Οι επιλογές της Σοφίας Λαπίχου αρχίζουν να διευρύνονται και καλύπτουν πλέον και τα μεγάλα μεγέθη, με έντονη επιμονή στις φυσικές ποιότητες πρώτων υλών, ώστε να προσφέρει ρούχα που αγαπά το σώμα της γυναίκας και με την αίσθηση της αφής. Ρούχα που η γυναίκα χαίρεται να φορά κάθε μερα!
Η Σόφία Λαπίχου, ευαισθητοποιημένη περιβαλλοντικά συνεχίζει δυναμικά στη νέα εποχή, υποστηρίζοντας και τη βιωσιμότητα στη μόδα, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας έναν πιο υγιή πλανήτη. Οι επιλογές της πλέον εμπλουτίζονται και με οικολογικές πρώτες ύλες, τόσο στα υφάσματα των ρούχων όσο και στα νήματα των πλεκτών, ενώ οικολογικές και συμβατές επεξεργασίες συμπληρώνουν το τελικό φινίρισμα των προϊόντων.
Το τελευταίο δημιούργημά της ο ιστότοπος www.sofialapihos.gr έρχεται να συμπληρώσει μια ακόμα μετάβαση, αυτή στη νέα τεχνολογία και να της δώσει μεγαλύτερη πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά, χωρίς όρια.
31 χρόνια εμπειρίας και το ταξίδι συνεχίζεται….